De lessen starten altijd in september en eindigen in juni. Dus 10 maanden lang 1 keer in de maand is er een les. Er is de mogelijkheid om zowel overdag als s’avonds les te komen volgen. Dit op verschillende dagen mogelijk.

De les duurt ongeveer 3 uurtjes. Soms is ze vroeger gedaan, soms duurt het wat langer. Dit is een beetje afhankelijk van welk stuk je kiest. Er is ook een koffiepauze voorzien tijdens de les.
Ik maak voor elke les twee voorbeelden van de stukken die je de volgende les ( de volgende maand) kan maken. Hier kan je er één uit kiezen. Soms gebeurt het al wel eens dat er iemand de twee stukken maakt in één les maar hier kies je dan zelf voor.

Het is wel steeds de bedoeling om met een afgewerkt stuk huiswaarts te keren. Het is niet de bedoeling dat je er thuis nog enkele uren aan verder moet werken. Maar dit is echter nooit een probleem, het is zeker haalbaar om de werkstukken in de les af te maken.

Je kan ook elke les opnieuw kiezen of je de materialen zelf meebrengt of je ze bij mij besteld. Ik probeer wel om de ondergronden ( pot, mand, glaswerk,…) terug te gebruiken zodat je niet steeds iets nieuws moet kopen. Ik doe alles stap voor stap voor zodat iedereen kan zien hoe we het bloemwerk maken en als er iets niet lukt kom ik helpen waar het nodig is.

Elk jaar zijn er dingen die terug komen. Zo is er tegen allerheiligen altijd een grafdecoratie voorzien. Tegen de kerst en pasen is er steeds een krans voorzien en een tafelversiering is er dan ook altijd bij.

Zijn er dingen die voor u niet helemaal duidelijk zijn aarzel dan niet om mij te contacteren en dan geef ik u de gewenste uitleg.

 

-